Dus je kind heeft last van een pestkop?

Wat vervelend!

Als ouder/verzorger wil je je kind graag leren hoe het effectief kan omgaan met pestgedrag. Deze vier krachtige reacties zijn gemakkelijk te onthouden. Je kind kan ze morgen al gebruiken.

Handig vormgegeven als printbare ‘praatkaartjes’. Zo kun jij gemakkelijk met je kind in gesprek over de pestsituatie. En hem/haar écht helpen om in actie te komen tegen het pesten.

Vier krachtige reactie op pestgedrag

Ik help je

Michiel Commandeur weerbaarheidstrainer

Mijn naam is Michiel Commandeur, ik ben sinds 2012 weerbaarheidstrainer bij Kaihatsu Weerbaarheid. Het is mijn missie om kinderen en hun ouders/verzorgers te helpen in actie te komen tegen pestgedrag.

Over pesten valt ontzettend veel informatie te vinden. Internet en social media staan er vol mee. Maar bijna nooit krijg je als opvoeder écht concrete handvatten waarmee je je kind kunt helpen.

Daar wil ik verandering in brengen. Ik wil dat elke opvoeder zijn kind kan helpen om weerbaar te zijn. En op te staan tegen pestgedrag.

Daarom krijg je van mij deze vier krachtige reacties op pestgedrag die je kind morgen al kan gebruiken. Als handige printbare ‘praatkaartjes’.

Hoe gebruik je deze praatkaartjes?

  1. Print de pagina uit en knip de vier ‘praatkaartjes’ op maat.
  2. Gebruik de praatkaartjes om met je kind in gesprek te gaan over het pestgedrag.
  3. Bespreek welke reactie het beste past bij je kind en de pestsituatie. Op elk kaartje staat ook kort omschreven met welke houding en toon je kind de reactie het beste toepast. En wat een goed vervolg is nadat je kind die reactie heeft toegepast.
  4. Oefen eventueel met je kind hoe het die reactie kan toepassen. Speel bijvoorbeeld een rollenspel.
  5. Laat je kind de best passende reactie toepassen in de praktijk. Bespreek steeds hoe de pestsituatie verloopt. Moedig je kind aan om de gekozen reactie vol te houden als die effectief is. Kies een andere reactie als dat nodig is.

Liever eerst op deze site nog meer te weten komen over Kaihatsu Weerbaarheid? Lees dan eens de Over ons.

Wist je dat Kaihatsu ook karatelessen geeft? Ook goed voor je weerbaarheid! Kijk maar eens op kaihatsu.nl